Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen treinen richting MECC tijdens de11devande11de

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 9:37

Carnavalisten kunnen 11 november, de aftrap van de vastelaovend, niet met de trein naar de11devande11de in het MECC.

Arriva heeft besloten dat de treinen die dag niet tot station Maastricht Randwyck door zullen rijden, zo meldt WijLimburg.

Veiligheid
Volgens de nieuwswebsite heeft de vervoerder uit 'veiligheidsoverwegingen' besloten dat de treinen niet verder dan station Maastricht rijden. Carnavalisten die naar het MECC willen gaan of mensen die bij bedrijven in Randwyck moeten zijn, moeten de benenwagen nemen.

Zelfde afstand
De Sjeng Kraft Kompenei, die de organisatie van het festijn in het MECC in handen heeft, zegt tegen WijLimburg dat Arriva dit besluit heeft genomen wegens capaciteitsproblemen. Toch hoeft het volgens de organisatie geen probleem te zijn dat de treinen niet tot Randwyck doorrijden. De afstand vanaf het station naar het MECC is volgens een woordvoerder van de Sjeng Kraft Kompenei net zo ver als vanaf het station naar het Vrijthof, het plein waar het festijn voorgaande jaren werd gehouden. Arriva zet wel extra bussen in.

Drukte
De Sjeng Kraft Kompenei heeft onlangs de keuze gemaakt om van het Vrijthof naar het MECC te verhuizen. Dit omdat er op het plein onvoldoende ruimte was voor de steeds groter wordende toestroom aan bezoekers. Verder kon er niet meer voldaan worden aan de steeds strenger wordende veiligheidseisen die de gemeente op en om het Vrijthof aan de organiserende stichting stelde.

Lees ook: Geen plaats voor nieuwe initiatieven aftrap vastelaovend

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen