Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen treinen maar bussen van en naar Heerlen

Geplaatst opwoensdag 4 mei 2022 - 6:00

Reizigers kunnen van woensdag 4 mei tot en met zondag 8 mei even niet de trein pakken van en naar Heerlen. Door werkzaamheden aan het spoor kunnen de treinen niet rijden.

Arriva rijdt wel met stopbussen tussen Sittard en Heerlen, Heerlen en Valkenburg en Heerlen en Kerkrade Centrum. Verder zullen de intercity's vanuit Eindhoven niet verder rijden dan Sittard. Daarom worden snelbussen tussen Sittard en Heerlen ingezet.

Nieuwe perrons
De tijdelijke aanpassingen zijn nodig, omdat ProRail dan bezig is met het verdubbelen van het spoor tussen Heerlen en Landgraaf. Daarmee komt er ruimte voor meer treinen naar Duitsland. Ook worden er de komende dagen nieuwe perrons gebouwd op de stations van Heerlen en Landgraaf. Verder wordt het stationsmeubilair aangepast.

Lees ook: Fabriek op wielen legt nieuw spoor Heerlen-Landgraaf

De werkzaamheden aan het spoor zijn al in volle gang. ProRail maakt gebruik van de Rus 1000S om het spoor te verdubbelen. Deze enorme machine uit Oostenrijk, die ook wel The Lady wordt genoemd, kan allerlei dingen tegelijkertijd doen zoals het leggen van dwarsliggers en het plaatsen van nieuwe rails.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen