Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen toekomst Verberne en Zoetmulder bij Roda JC

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2020 - 17:30

Roda JC's assistent-trainer Maurice Verberne en keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder moeten op zoek naar een nieuwe werkgever.

Dat bevestigt Roda's technisch directeur Jeffrey van As na berichtgeving door De Limburger.

Andere keuze
"Ik heb aan Maurice en Robert-Jan aangegeven dat we een andere keuze gaan maken", zegt Van As tegen L1. Het is nog niet bekend wie hun plaats gaat innemen. Vorige week presenteerde Roda met Jurgen Streppel al een nieuwe hoofdtrainer.

Lees ook: Jurgen Streppel nieuwe trainer van Roda JC

Interim-coach
Verberne kwam in de zomer van 2019 als assistent van Jean-Paul de Jong naar Roda. Toen De Jong vanwege interne strubbelingen en tegenvallende prestaties op straat werd gezet, kwam Verberne als interim-coach voor de spelersgroep te staan.

Verberne zou daarna weer terugkeren in zijn rol als assistent-trainer toen René Trost als gediplomeerde trainer werd aangesteld. Door de uitbraak van het coronavirus zou Trost echter geen enkele wedstrijd op de bank zitten.

2014
Zoetmulder stond al sinds 2014 onder contract bij Roda. Samen met het interim-duo Rick Plum en Regillio Vrede promoveerde hij in het eerste seizoen met de Kerkradenaren naar de Eredivisie. In 2018 daalden de Koempels weer af naar de Keuken Kampioen Divisie.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen