Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen toegangsverbod raadsleden Roermond

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 12:47

Er komt geen toegangsverbod voor raadsleden op heel wat plekken in het gemeentehuis van Roermond. Ook hoeven ze zich niet eerst als 'gewone bezoekers' te melden bij de balie om vervolgens opgehaald te worden door een ambtenaar.

De gemeenteraad van Roermond heeft dat unaniem besloten.

Bewegingsvrijheid beperken
Aanvankelijk verzette zich alleen de oppositie tegen het voorstel om de bewegingsvrijheid van raadsleden in het stadhuis te beperken. Dat zou nodig zijn in verband met de veiligheid. Maar tijdens een raadsvergadering maandagavond bleken alle partijen zich toch te hebben gevonden.

Vrij toegang
Afgesproken is nu dat raadsleden vrij toegang behouden tot het gedeelte met de kamers van de wethouders. Voor de ruimtes waar de ambtenaren zitten, is dat niet het geval. Ook zijn de partijen overeengekomen dat ze 'bij voorkeur' een afspraak maken als ze een wethouder willen spreken en dus niet onaangekondigd hun opwachting maken. De kwestie werd een tijdje geleden door de eenmansfractie van DENK aan de orde gesteld tijdens een vergadering van fractievoorzitters. Maar omdat men er daar niet uit kwam, kwam de zaak in de gemeenteraad aan de orde.

Goedgekeurd
Vorige week donderdag leidde nog tot zo’n felle confrontatie tussen coalitie en oppositie, dat burgemeester Rianne Donders de vergadering schorste tot maandagavond. Achter de schermen werd in de tussentijd gewerkt aan de nu unaniem goedgekeurde oplossing.

Tevreden
DENK-fractievoorzitter Selami Coskun is blij en tevreden met het uiteindelijke resultaat. 'Maar ik vind het jammer dat eerst een debat helemaal uit de hand moest lopen voordat deze oplossing bereikt kon worden', aldus Coskun.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen