Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Geen strafzaak Fun Beach na verdrinking peuter'

Geplaatst opzaterdag 21 juli 2018 - 11:00

De medewerkers van Fun Beach in Panheel valt niks te verwijten na de verdrinking van een tweejarig jongetje, vrijdagnamiddag.

Dat heeft de politie zaterdagmorgen volgens Luc van Engelen, eigenaar van het recreatiestrand aan het Leerke Ven, laten weten.

Noodlottig ongeval
Een woordvoerster van de politie laat weten dat het onderzoek nog niet is afgerond, maar dat er vooralsnog geen enkele reden is om er van uit te gaan dat het om iets anders gaat dan een noodlottig ongeval.

Recherche
Medewerkers van de technische recherche zijn ook zaterdagochtend nog bezig geweest met het onderzoek, maar hebben Van Engelen laten weten dat er geen strafrechtelijk onderzoek komt naar de medewerkers van het dagstrand.

Drijflijn
Het jongetje was waarschijnlijk even aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt, en is onder de drijflijn doorgezwommen die het kindergedeelte van het zwemwater scheidt. De peuter werd even buiten de drijflijn gevonden.

Ziekenhuis
Hij werd door badgasten uit het water gehaald, waarna bezoekers en medewerkers van het recreatiestrand meteen begonnen met reanimeren. Het jongetje is per ambulance naar het ziekenhuis in Roermond gebracht, waar het kind overleed.

Video: L1

Richtlijnen
Het toezicht bij Fun Beach voldoet aan de richtlijnen, zegt Van Engelen. Er zijn hulpverleners aanwezig, en overal staan borden dat het zwemmen op eigen risico is. Badmeesters zijn er niet aan de recreatieplas, omdat zo'n plas veel te groot is voor een badmeester om overzicht te kunnen houden. Een badmeester is bij natuurwater ook niet verplicht.

De eigenaar van het strand denkt er wel over om extra borden te plaatsen, waarin ouders op het hart wordt gedrukt om hun kinderen goed in de gaten te houden.

Weer open
Het ongeval in Panheel is de eerste verdrinking in de 20-jarige geschiedenis van Fun Beach. Volgens de eigenaar hakt het ongeluk er flink in bij de medewerkers, al zijn die wel goed opgevangen door politie, brandweer en slachtofferhulp. Het recreatiestrand gaat zaterdag weer open voor bezoekers.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen