Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen strafbare feiten rond Magisch Maastricht'

Geplaatst opwoensdag 18 oktober 2017 - 21:04

Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat er geen strafrechtelijk onderzoek komt naar bedrog bij de aanbesteding van Magisch Maastricht.

Dit meldt De Limburger.

De bestudering heeft ‘niet geleid tot een verdenking van een strafbaar feit’, laat een woordvoerder van het OM weten aan de krant.

Elf personen
Advocaat Richard Wagemans had aangifte gedaan tegen elf personen waaronder Gerd Leers, oud-burgemeester van Maastricht. Zij zouden volgens hem een criminele organisatie vormen.

Greep mis
Wagemans is de vader van de eigenaar van Drawingboard BV. Dat bedrijf wilde het Maastrichtse winterevenement ook organiseren, maar greep mis. Stichting Winterevents won de aanbesteding, maar volgens Wagemans is dit niet legaal gebeurd.

Lees ook: Aangifte tegen oud-burgemeester Leers vanwege bedrog

Vervolging afdwingen
Volgens de krant ziet het OM geen bewijs voor deze beschuldigingen. Wagemans zegt dat hij een 'panklare zaak' had aangeleverd. Hij gaat het besluit van het OM aanvechten bij het gerechtshof. Wagemans wil op deze manier vervolging afdwingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen