Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen straf hoogbejaarde automobilist na dodelijk ongeval

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 14:44

Een hoogbejaarde automobilist is volgens de rechtbank in Roermond niet schuldig aan een dodelijk ongeval, twee jaar geleden in Maasbracht.

Bij de aanrijding kwam een motorrijder om het leven.

Black-out
De rechtbank oordeelde dinsdag dat het de inmiddels 90-jarige bestuurder niet valt te verwijten dat hij achter het stuur een black-out kreeg en het bewustzijn verloor. De man heeft bij de zitting ook aangegeven dat hij zich niks van het ongeval kon herinneren.

Lees ook: Medisch onderzoek naar veroorzaker dodelijk ongeval

Motorrijder
Het ongeluk gebeurde eind oktober 2016 op de Rijksweg. De toen 88-jarige chauffeur belandde door zijn black-out op de verkeerde weghelft. Een tegemoetkomende auto kon hem nog ontwijken maar een 56-jarige motorrijder uit Sittard-Geleen niet. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Rijbewijs ingeleverd
Omdat de Roermondenaar voor het ongeluk nooit zo'n black-out heeft gehad, is de man vrijgesproken van het veroorzaken van het ongeval. Wel vindt de rechtbank dat de man een gevaar op de weg veroorzaakte, maar omdat de man na het ongeluk vrijwillig zijn rijbewijs inleverde wordt hij hier verder niet voor vervolgd.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen