Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen straf geëist voor wurgen 7-jarige Papillon

Geplaatst opdonderdag 7 juli 2016 - 14:43

Als het aan justitie ligt krijgt de 41-jarige Britt D. geen straf voor het wurgen van haar 7-jarig zoontje Papillon.

Ruim een jaar na het schokkende drama in de Heerlense volksbuurt Zeswegen staat moeder Britt terecht voor het wurgen van haar 7-jarig kind. Volgens het Openbaar Ministerie heeft D. haar zoontje in een opwelling vermoord en hoeft ze dus niet de gevangenis in. Ook zou ze geen tbs opgelegd hoeven krijgen, omdat er geen kans op herhaling is. Wel moet ze één jaar verplicht worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Verwarde toestand
Britt D. bracht het jongetje op 1 maart 2015 in ernstig verwarde toestand om het leven en wilde daarna zelfmoord plegen door van een viaduct bij de
N280 te springen. Onderhandelaars van de politie wisten haar uiteindelijk in veiligheid te brengen.

Stemmen via de radio
D. verklaarde later dat ze stemmen had gehoord via de radio. Die zouden haar hebben verteld dat ze haar vader hadden vermoord en dat ze ook achter haar aan zouden komen. Uit angst bracht ze haar zoontje om het leven en wilde daarna zelf voor een trein springen. Volgens het psychiatrisch rapport van het Pieter Baan Centrum verkeert Britt D. in een chronische psychose en is ze volledig ontoerekeningsvatbaar.

Uit liefde voor het kind
Volgens de advocaat van D. kwam de moord voort uit 'liefde voor het kind' en moet ze worden vrijgesproken. Wel is de advocaat het met het OM eens dat D. zo snel mogelijk moet worden opgenomen in een psychiatrische ziekenhuis. "Doodsangst is voor haar de werkelijkheid, in haar beleving beschermde ze haar kind. Zij zit hier als dader, maar is slachtoffer."

Kritiek op hulpverleners
De hulpverleners die toezicht hielden op de situatie van de moeder en haar zoontje, kregen onlangs een gevoelige tik op de vingers van de inspectie. Er was teveel aandacht voor de situatie van de moeder, en niet voor het kind. Moeder Britt verwijt de hulpverleners niets. "Ik verwijt alleen mezelf dat ik mijn zoon niet naar zijn vader heb laten gaan dat weekend", sprak ze donderdag in de rechtszaal. De vader van het jongetje is nog steeds kwaad op de betrokken instanties. "Tot op de dag van vandaag heb ik van niemand iets gehoord. Niemand die sorry zei."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen