Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen straatverkoop: Maastrichtse bloemisten boos

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2021 - 18:34

Bloemisten in Maastricht zijn boos omdat zij in tegenstelling tot in andere gemeenten geen straatverkoop mogen doen.

Alhoewel bloemen niet onder essentiële goederen vallen, is voor de buitenverkoop van bloemen een uitzondering gemaakt in de lockdownregels.

Handhavers
Bloemisten in Maastricht die probeerden hun ruikertjes op straat te verkopen, werden echter door handhavers op de vingers getikt. Reden daarvoor is volgens de gemeente dat bloemisten geen essentiële winkels zijn, en dat de winkels geen vergunning hebben voor straatverkoop. "Als mensen nu een bos bloemen willen, kan dat alleen als ik ze na bestelling kom bezorgen", zegt de Maastrichtse bloemist Abel Janssen op L1 Radio. "Terwijl collega's elders gewoon aan de straat een bosje bloemen kunnen verkopen."

APV
Volgens Janssen zegt de gemeente dat in de Maastrichtse Algemene Plaatselijke Verordening geen ruimte is voor straatverkoop. Met de branchevereniging van bloemisten onderzoekt hij nu of die APV voorrang heeft op de landelijke uitzonderingspositie van bloemisten, of niet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen