Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen straatverkoop: Maastrichtse bloemisten boos

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2021 - 18:34

Bloemisten in Maastricht zijn boos omdat zij in tegenstelling tot in andere gemeenten geen straatverkoop mogen doen.

Alhoewel bloemen niet onder essentiële goederen vallen, is voor de buitenverkoop van bloemen een uitzondering gemaakt in de lockdownregels.

Handhavers
Bloemisten in Maastricht die probeerden hun ruikertjes op straat te verkopen, werden echter door handhavers op de vingers getikt. Reden daarvoor is volgens de gemeente dat bloemisten geen essentiële winkels zijn, en dat de winkels geen vergunning hebben voor straatverkoop. "Als mensen nu een bos bloemen willen, kan dat alleen als ik ze na bestelling kom bezorgen", zegt de Maastrichtse bloemist Abel Janssen op L1 Radio. "Terwijl collega's elders gewoon aan de straat een bosje bloemen kunnen verkopen."

APV
Volgens Janssen zegt de gemeente dat in de Maastrichtse Algemene Plaatselijke Verordening geen ruimte is voor straatverkoop. Met de branchevereniging van bloemisten onderzoekt hij nu of die APV voorrang heeft op de landelijke uitzonderingspositie van bloemisten, of niet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen