Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen stormloop op voorrangstests corona in Zuid-Limburg

Geplaatst opmaandag 21 september 2020 - 22:45

Bij de GGD Zuid-Limburg meldden zich maandag maar 75 werknemers uit het onderwijs en de zorg voor een coronatest, terwijl er voor veel meer plek is. In Noord-Limburg kregen 90 mensen een afspraak: het maximum aantal.

Bij de landelijke voorrangslijn liep het maandag storm voor aanvragen van coronatesten. De GGD'en moeten vanaf die dag dagelijks een toegewezen aantal plekken vrijhouden voor deze groep.

Voorrangstests
Beeld: L1

Volgeboekt
De 90 plekken bij de GGD Limburg-Noord zijn maandag en dinsdag allemaal volgeboekt, maar in Zuid-Limburg bleef het aantal aanvragen aan het begin van de week ver onder de gereserveerde 250 plaatsen. Maandag kwamen er maar 75 aanvragen binnen. "Dat is minder dan tien procent van de testen die wij dagelijks doen”, zegt Volker Hackert van de GGD Zuid-Limburg.

Minder
De GGD Zuid-Limburg test, net als alle andere GGD'en, veel minder mensen dan ze eigenlijk aankan. Dat komt doordat de testlaboratoria tegen het plafond van hun capaciteit zitten. "De GGD Zuid-Limburg kan dagelijks 3600 mensen testen in drie teststraten, maar door de capaciteitsproblemen in de laboratoria zitten we nu op een maximum van 1150 tests per dag."

Meer plek door snotneuzen
Hackert tekent daarbij aan dat dankzij het verhogen van de leeftijd waarop snotterende kinderen getest moeten worden, er meer plaatsen zijn vrijgekomen. "Normaal gesproken hadden wij dagelijks ruim honderd aanvragen van ouders die hun kind wilden laten testen. Vandaag waren dat er twaalf. Dus is de druk vandaag zeker niet toegenomen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen