Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen stormloop op Limburgse terrassen

Geplaatst opmaandag 1 juni 2020 - 18:41

De eerste horecamiddag na het versoepelen van de coronamaatregelen, is in Limburg rustig verlopen.

Dat zeggen de voorzitters van de twee Limburgse veiligheidsregio's, Antoin Scholten van Limburg-Noord Annemarie Penn van Zuid-Limburg. Volgens de twee voorzitters heeft vrijwel iedereen zich goed aan de nieuwe regels gehouden. Ook bleef de gevreesde stormloop op de terrastafeltjes uit.

Maastricht
"Het was een hele rustige opstart, je zag overal nog plekjes vrij. Iedereen is ook heel voorzichtig", blikt Penn terug op de dag. "Maastricht ademt weer." Ook elders in haar regio waren geen noemenswaardige incidenten, en bleef het met name in de horeca rustig. In Heerlen werden de terrasbezoekers op het Pancratiusplein nog getrakteerd op een optreden van de lokale coverband The Rolling Beatles, die bovenop Schunck enkele nummers speelde.

Outlet dicht
Ook in Noord-en Midden-Limburg bleven incidenten uit. Op de terrassen in Venlo, Venray, Weert en Roermond was het net als in het zuiden vooral gezellig, en niet al te druk. Enige serieuze maatregel die moest worden genomen was het afsluiten van het Outlet Center in Roermond, toen daar meer dan 3000 mensen binnen waren.

Een uitgebreide terugblik op de eerste terrasdag van 2020 is te lezen in het Liveblog.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen