Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen stormloop op Limburgse terrassen

Geplaatst opmaandag 1 juni 2020 - 18:41

De eerste horecamiddag na het versoepelen van de coronamaatregelen, is in Limburg rustig verlopen.

Dat zeggen de voorzitters van de twee Limburgse veiligheidsregio's, Antoin Scholten van Limburg-Noord Annemarie Penn van Zuid-Limburg. Volgens de twee voorzitters heeft vrijwel iedereen zich goed aan de nieuwe regels gehouden. Ook bleef de gevreesde stormloop op de terrastafeltjes uit.

Maastricht
"Het was een hele rustige opstart, je zag overal nog plekjes vrij. Iedereen is ook heel voorzichtig", blikt Penn terug op de dag. "Maastricht ademt weer." Ook elders in haar regio waren geen noemenswaardige incidenten, en bleef het met name in de horeca rustig. In Heerlen werden de terrasbezoekers op het Pancratiusplein nog getrakteerd op een optreden van de lokale coverband The Rolling Beatles, die bovenop Schunck enkele nummers speelde.

Outlet dicht
Ook in Noord-en Midden-Limburg bleven incidenten uit. Op de terrassen in Venlo, Venray, Weert en Roermond was het net als in het zuiden vooral gezellig, en niet al te druk. Enige serieuze maatregel die moest worden genomen was het afsluiten van het Outlet Center in Roermond, toen daar meer dan 3000 mensen binnen waren.

Een uitgebreide terugblik op de eerste terrasdag van 2020 is te lezen in het Liveblog.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen