Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen stormloop op Limburgse terrassen

Geplaatst opmaandag 1 juni 2020 - 18:41

De eerste horecamiddag na het versoepelen van de coronamaatregelen, is in Limburg rustig verlopen.

Dat zeggen de voorzitters van de twee Limburgse veiligheidsregio's, Antoin Scholten van Limburg-Noord Annemarie Penn van Zuid-Limburg. Volgens de twee voorzitters heeft vrijwel iedereen zich goed aan de nieuwe regels gehouden. Ook bleef de gevreesde stormloop op de terrastafeltjes uit.

Maastricht
"Het was een hele rustige opstart, je zag overal nog plekjes vrij. Iedereen is ook heel voorzichtig", blikt Penn terug op de dag. "Maastricht ademt weer." Ook elders in haar regio waren geen noemenswaardige incidenten, en bleef het met name in de horeca rustig. In Heerlen werden de terrasbezoekers op het Pancratiusplein nog getrakteerd op een optreden van de lokale coverband The Rolling Beatles, die bovenop Schunck enkele nummers speelde.

Outlet dicht
Ook in Noord-en Midden-Limburg bleven incidenten uit. Op de terrassen in Venlo, Venray, Weert en Roermond was het net als in het zuiden vooral gezellig, en niet al te druk. Enige serieuze maatregel die moest worden genomen was het afsluiten van het Outlet Center in Roermond, toen daar meer dan 3000 mensen binnen waren.

Een uitgebreide terugblik op de eerste terrasdag van 2020 is te lezen in het Liveblog.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen