Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen stormloop op derde coronaprik

Geplaatst opdinsdag 19 oktober 2021 - 13:51

De twee Limburgse GGD'en hebben zo'n 1400 derde prikken gezet in de afgelopen anderhalve week. De laatste uitnodigingsbrieven worden deze week verstuurd.

Dat melden de twee Limburgse GGD'en.

Uitnodiging
In Limburg worden 15.000 mensen uitgenodigd voor een derde prik. Daarvan wonen er 10.000 in Zuid-Limburg en 5.000 in het midden en noorden van de provincie. In de afgelopen anderhalve week zijn er in Noord- en Midden-Limburg 597 derde prikken gezet en in Zuid-Limburg 804. In totaal zijn dat er dus 1401.

Immuniteit
Vaccinatie tegen covid-19 werkt soms minder goed bij mensen met een afweerstoornis. Twee prikken zijn dan onvoldoende. Een derde vaccinatie kan de immuniteit verbeteren. Medisch specialisten van de Limburgse ziekenhuizen waar mensen met een afweerstoornis in behandeling zijn, versturen de uitnodiging.

Spreiding drukte
Om de mogelijke drukte bij de priklocaties van de GGD te spreiden, zijn nog niet alle uitnodigingen de deur uit. Alleen het VieCuri in Venlo en Venray heeft alle uitnodigingen al wel verstuurd. Het Sint Jans Gasthuis in Weert, het Laurentius in Roermond en het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen en Geleen doen de uitnodigingsbrief gefaseerd tussen 6 en 23 oktober op de bus.

Lees ook: Toename vaccinaties door coronapas zet door

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen