Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen stijging bijstand in Heerlen tegen landelijke trend

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 19:08

Heerlen is een van de twee steden in Nederland waar het aantal bijstandsuitkeringen afgelopen jaar niet verder is gestegen.

In de andere gemeenten met meer dan 60.000 inwoners steeg het aantal mensen die van de bijstand moeten rondkomen gemiddeld 4,6 procent. Heerlen en Zoetermeer deden niet mee aan die groei. Volgens wethouders Peter van Zutphen en Martin de Beer komt dat doordat er veel werk wordt gemaakt van scholing en begeleiding van Heerlenaren die in de bijstand zitten.

Ook voor dit jaar verwacht Heerlen niet dat het aantal bijstandsgerechtigden groeit, net als vorig jaar tegen de landelijke trend in.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Armlastigen verruilen Randstad voor Limburg
Eén op zeven Heerlense kinderen in bijstandsgezin
Heerlen betaalt boetes van 'soos' terug
Gemeente Heerlen houdt 13,7 miljoen euro over in 2014
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen