Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen stijging bijstand in Heerlen tegen landelijke trend

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 19:08

Heerlen is een van de twee steden in Nederland waar het aantal bijstandsuitkeringen afgelopen jaar niet verder is gestegen.

In de andere gemeenten met meer dan 60.000 inwoners steeg het aantal mensen die van de bijstand moeten rondkomen gemiddeld 4,6 procent. Heerlen en Zoetermeer deden niet mee aan die groei. Volgens wethouders Peter van Zutphen en Martin de Beer komt dat doordat er veel werk wordt gemaakt van scholing en begeleiding van Heerlenaren die in de bijstand zitten.

Ook voor dit jaar verwacht Heerlen niet dat het aantal bijstandsgerechtigden groeit, net als vorig jaar tegen de landelijke trend in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Armlastigen verruilen Randstad voor Limburg
Eén op zeven Heerlense kinderen in bijstandsgezin
Heerlen betaalt boetes van 'soos' terug
Gemeente Heerlen houdt 13,7 miljoen euro over in 2014
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen