Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen stijging bijstand in Heerlen tegen landelijke trend

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 19:08

Heerlen is een van de twee steden in Nederland waar het aantal bijstandsuitkeringen afgelopen jaar niet verder is gestegen.

In de andere gemeenten met meer dan 60.000 inwoners steeg het aantal mensen die van de bijstand moeten rondkomen gemiddeld 4,6 procent. Heerlen en Zoetermeer deden niet mee aan die groei. Volgens wethouders Peter van Zutphen en Martin de Beer komt dat doordat er veel werk wordt gemaakt van scholing en begeleiding van Heerlenaren die in de bijstand zitten.

Ook voor dit jaar verwacht Heerlen niet dat het aantal bijstandsgerechtigden groeit, net als vorig jaar tegen de landelijke trend in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Armlastigen verruilen Randstad voor Limburg
Eén op zeven Heerlense kinderen in bijstandsgezin
Heerlen betaalt boetes van 'soos' terug
Gemeente Heerlen houdt 13,7 miljoen euro over in 2014
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen