Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen stijging bijstand in Heerlen tegen landelijke trend

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 19:08

Heerlen is een van de twee steden in Nederland waar het aantal bijstandsuitkeringen afgelopen jaar niet verder is gestegen.

In de andere gemeenten met meer dan 60.000 inwoners steeg het aantal mensen die van de bijstand moeten rondkomen gemiddeld 4,6 procent. Heerlen en Zoetermeer deden niet mee aan die groei. Volgens wethouders Peter van Zutphen en Martin de Beer komt dat doordat er veel werk wordt gemaakt van scholing en begeleiding van Heerlenaren die in de bijstand zitten.

Ook voor dit jaar verwacht Heerlen niet dat het aantal bijstandsgerechtigden groeit, net als vorig jaar tegen de landelijke trend in.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Armlastigen verruilen Randstad voor Limburg
Eén op zeven Heerlense kinderen in bijstandsgezin
Heerlen betaalt boetes van 'soos' terug
Gemeente Heerlen houdt 13,7 miljoen euro over in 2014
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen