Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen steun voor motie van wantrouwen in Bergen

Geplaatst opwoensdag 14 december 2016 - 6:21

Een door oppositiepartij Kern ingediende motie van wantrouwen tegen het volledige college van B & W van de gemeente Bergen kreeg dinsdagavond geen steun bij andere partijen.

Kern diende de motie van wantrouwen in omdat het gemeentebestuur volgens de partij informatie over planschade binnen het centrumplan Mosaïque in Nieuw-Bergen heeft achtergehouden.

Schadevergoeding
Op 20 oktober maakte Bergen bekend de eigenaar van het pand waar voorheen supermarkt Jan Linders gevestigd was een schadevergoeding van 113.000 euro te betalen. Dit omdat daar vanwege het nieuwe centrumplan geen vestiging van een supermarkt meer mogelijk is en het pand daardoor in waarde is gedaald. De gemeenteraad moest dit voorstel dinsdagavond goedkeuren.

Misleiding
Volgens Kern heeft het gemeentebestuur de raad misleid omdat ze eind 2015 meldde dat het centrumplan binnen het afgesproken budget van 2,9 miljoen euro was gebleven.

De begin september aangetreden wethouder Antoon Splinter (CDA) stelt dat hij open en transparant over het onderwerp heeft gecommuniceerd. Hij zei de conclusies van Kern voor rekening van fractievoorzitter Rolf Krijnen te laten.

Geen steun
Partijen CDA, Progressieve Kombinatie (PK) en VVD steunden de motie van wantrouwen niet. Zij stelden dat de fractie Kern in 2012 met het centrumplan Mosaïque hebben ingestemd. "Met de wetenschap van vandaag is door alle vier de partijen toen onvoldoende doorgevraagd", zei fractievoorzitter Jacob Knoops van het CDA. "Dus Kern moet ook naar zijn eigen rol kijken. Maar er is nu een terechte claim ingediend en daar stemmen wij mee in."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oppositie in Bergen neemt wraak met waslijst aan moties
Raadsleden Bergen lopen weg na 'poppenkast' in raadszaal
'Kern Bergen net als Charlie Hebdo slachtoffer'
Oppositiepartij Bergen eist openheid over kinderboerderij
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen