Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen steun voor motie van wantrouwen in Bergen

Geplaatst opwoensdag 14 december 2016 - 6:21

Een door oppositiepartij Kern ingediende motie van wantrouwen tegen het volledige college van B & W van de gemeente Bergen kreeg dinsdagavond geen steun bij andere partijen.

Kern diende de motie van wantrouwen in omdat het gemeentebestuur volgens de partij informatie over planschade binnen het centrumplan Mosaïque in Nieuw-Bergen heeft achtergehouden.

Schadevergoeding
Op 20 oktober maakte Bergen bekend de eigenaar van het pand waar voorheen supermarkt Jan Linders gevestigd was een schadevergoeding van 113.000 euro te betalen. Dit omdat daar vanwege het nieuwe centrumplan geen vestiging van een supermarkt meer mogelijk is en het pand daardoor in waarde is gedaald. De gemeenteraad moest dit voorstel dinsdagavond goedkeuren.

Misleiding
Volgens Kern heeft het gemeentebestuur de raad misleid omdat ze eind 2015 meldde dat het centrumplan binnen het afgesproken budget van 2,9 miljoen euro was gebleven.

De begin september aangetreden wethouder Antoon Splinter (CDA) stelt dat hij open en transparant over het onderwerp heeft gecommuniceerd. Hij zei de conclusies van Kern voor rekening van fractievoorzitter Rolf Krijnen te laten.

Geen steun
Partijen CDA, Progressieve Kombinatie (PK) en VVD steunden de motie van wantrouwen niet. Zij stelden dat de fractie Kern in 2012 met het centrumplan Mosaïque hebben ingestemd. "Met de wetenschap van vandaag is door alle vier de partijen toen onvoldoende doorgevraagd", zei fractievoorzitter Jacob Knoops van het CDA. "Dus Kern moet ook naar zijn eigen rol kijken. Maar er is nu een terechte claim ingediend en daar stemmen wij mee in."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oppositie in Bergen neemt wraak met waslijst aan moties
Raadsleden Bergen lopen weg na 'poppenkast' in raadszaal
'Kern Bergen net als Charlie Hebdo slachtoffer'
Oppositiepartij Bergen eist openheid over kinderboerderij
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen