Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen steun Koopmans voor kandidaat-lijsttrekker Van Helvert

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2020 - 9:30

Gedeputeerde en Limburgs CDA-kopstuk Ger Koopmans steunt Hugo de Jonge in de strijd om het lijsttrekkerschap van zijn partij en niet de Limburgse kandidaat Martijn van Helvert.

Dat zegt Koopmans op L1 radio.

Ervaring
"Ik stem op De Jonge", zegt Koopmans. "Ik ken hen alle vier heel goed en het zijn fantastische kandidaten, maar Hugo heeft als vice-premier de meeste ervaring. En dat is voor mij het belangrijkste." Koopmans sprak zijn steun voor De Jonge al eerder uit, nog voordat het Limburgse kamerlid Martijn van Helvert zijn kandidatuur bekend maakte. Toch is het standpunt van Koopmans niet veranderd. Hij blijft achter De Jonge staan. "Martijn is iemand die fantastisch campagne kan voeren. Hij is nergens bang voor en hoort erbij. Maar De Jonge is mijn lijsttrekker", aldus Koopmans.

Stemmen
Het CDA-bestuur presenteerde vrijdag de vier kandidaten voor het lijsttrekkerschap van de partij. Dat zijn naast Hugo de Jonge en Martijn van Helvert, staatssecretaris Mona Keijzer en kamerlid Pieter Omtzigt. De kandidaten mochten in een korte toespraak uitleggen waarom ze zichzelf de beste kandidaat vinden.

Video: CDA

De leden van het CDA kunnen tussen 6 en 9 juli hun stem uitbrengen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen