Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen steun Koopmans voor kandidaat-lijsttrekker Van Helvert

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2020 - 9:30

Gedeputeerde en Limburgs CDA-kopstuk Ger Koopmans steunt Hugo de Jonge in de strijd om het lijsttrekkerschap van zijn partij en niet de Limburgse kandidaat Martijn van Helvert.

Dat zegt Koopmans op L1 radio.

Ervaring
"Ik stem op De Jonge", zegt Koopmans. "Ik ken hen alle vier heel goed en het zijn fantastische kandidaten, maar Hugo heeft als vice-premier de meeste ervaring. En dat is voor mij het belangrijkste." Koopmans sprak zijn steun voor De Jonge al eerder uit, nog voordat het Limburgse kamerlid Martijn van Helvert zijn kandidatuur bekend maakte. Toch is het standpunt van Koopmans niet veranderd. Hij blijft achter De Jonge staan. "Martijn is iemand die fantastisch campagne kan voeren. Hij is nergens bang voor en hoort erbij. Maar De Jonge is mijn lijsttrekker", aldus Koopmans.

Stemmen
Het CDA-bestuur presenteerde vrijdag de vier kandidaten voor het lijsttrekkerschap van de partij. Dat zijn naast Hugo de Jonge en Martijn van Helvert, staatssecretaris Mona Keijzer en kamerlid Pieter Omtzigt. De kandidaten mochten in een korte toespraak uitleggen waarom ze zichzelf de beste kandidaat vinden.

Video: CDA

De leden van het CDA kunnen tussen 6 en 9 juli hun stem uitbrengen.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen