Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen sprake van vertrek Twan Huys bij RTL Late Night

Geplaatst opmaandag 15 oktober 2018 - 18:34

Presentator Twan Huys heeft maandagavond in RTL Late Night zelf gereageerd op de tafelrel vrijdagavond. "Niemand is blij met hoe het is gegaan."

RTL reageerde maandagmiddag al op de commotie, meldde RTL Boulevard.

Plek aan tafel
De rel ontstond doordat Jenny Douwes, het boegbeeld van de zogenoemde 'blokkeerfriezen', tijdens de uitzending weigerde aan tafel in debat te gaan met anti-zwartepietactivist Jerry Afriyie. Ze dreigde op te stappen als hij aan tafel plaats mocht nemen. Talkshowhost Twan Huys nodigde Afriyie echter wel aan tafel uit. Daarop beschuldigde Douwes de presentator uit Sevenum ervan de afspraak te schenden.

Afspraken
RTL komt volgens Boulevard met de volgende verklaring: "Twan en zijn redactie hebben ons verteld hoe dit gesprek enkele weken geleden tot stand is gekomen en wat de afspraken waren met beide partijen: een gesprek aan tafel. We hebben alle reden daarop te vertrouwen en dat doen we ook."

Op het laatst
De redactie van RTL Late Night zegt dat de afspraken met Douwes al weken geleden waren gemaakt en dat de Friezin pas op het laatste moment met nieuwe eisen kwam. Douwes en haar advocaat Wim Anker bestrijden dat weer op hun beurt. Toen zij alleen aan tafel zat, hield Afriyie​ vast op de oorspronkelijk afspraak dat beiden naast Huys zouden zitten.

Achteraf
Huys stelde aan het begin van de uitzending hardop de vraag of RTL Late Night het anders had moeten doen en of ze ervan geleerd hebben. "Achteraf hadden we vast moeten houden aan de oorspronkelijke afspraak."

Onbetrouwbaar
Na het voorval kreeg Twan Huys veel kritiek te verduren en werd hij als onbetrouwbaar bestempeld. De rel legde hem evenwel geen windeieren: 529.000 mensen zagen het live gebeuren.

Lees ook: Twan Huys over tafelrel: 'Ik deed het niet voor kijkcijfers'

RTL zegt verder in de verklaring dat er geen sprake van is dat Twan Huys vertrekt als presentator van RTL Late Night.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen