Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen spoor van gangsterpaar in grensgebied Gennep

Geplaatst opdinsdag 26 mei 2015 - 16:18

De 27-jarige crimineel die vorige week met hulp van een 22-jarige vrouw in het Duitse Kleef wist te ontsnappen, is nog altijd voortvluchtig.

Ook de vrouw is nog niet gevonden. De politie heeft uit verscheidene delen van Duitsland en Nederland tips over hen gekregen, maar die hebben nog niet tot hun aanhouding geleid.

Getrokken wapen
De vrouw bevrijdde de aan drugs verslaafde man donderdag, toen hij begeleid door twee verplegers een huisartsenpraktijk verliet. Met getrokken wapen dwong ze de begeleiders de man zijn boeien af te nemen.

Grensdorp Hassum
De twee trokken daarna een 75-jarige man uit zijn auto en reden met zijn wagen weg. In het dorp Hassum, op ongeveer 1 kilometer van de grens, reden ze tegen een hek. Of zij daarna in een andere auto zijn gestapt of te voet zijn gevlucht, is voor de politie nog niet duidelijk.

De man is tot een gevangenisstraf van 6,5 jaar veroordeeld voor een roofoverval.

Schuilhouden
De politie heeft verscheidene huizen doorzocht in de buurt van de plaats waar de auto is ontdekt. Het grensgebied met Limburg is uitgekamd. De politie gaat ervan uit dat de twee niet meer onderweg zijn, maar zich in een woning schuilhouden, meldt de omroep WDR. Ze heeft foto's en signalementen van de twee verspreid.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Helpster van ontsnapte gangster opgepakt in Eschweiler
Duitse politie doet gruwelvondst net over grens bij Gennep
Duitse politie zoekt terreurverdachte in grensgebied
Vuurwerk
Inval in Arcen bij grote vuurwerksmokkelzaak
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen