Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen spoor van gangsterpaar in grensgebied Gennep

Geplaatst opdinsdag 26 mei 2015 - 16:18

De 27-jarige crimineel die vorige week met hulp van een 22-jarige vrouw in het Duitse Kleef wist te ontsnappen, is nog altijd voortvluchtig.

Ook de vrouw is nog niet gevonden. De politie heeft uit verscheidene delen van Duitsland en Nederland tips over hen gekregen, maar die hebben nog niet tot hun aanhouding geleid.

Getrokken wapen
De vrouw bevrijdde de aan drugs verslaafde man donderdag, toen hij begeleid door twee verplegers een huisartsenpraktijk verliet. Met getrokken wapen dwong ze de begeleiders de man zijn boeien af te nemen.

Grensdorp Hassum
De twee trokken daarna een 75-jarige man uit zijn auto en reden met zijn wagen weg. In het dorp Hassum, op ongeveer 1 kilometer van de grens, reden ze tegen een hek. Of zij daarna in een andere auto zijn gestapt of te voet zijn gevlucht, is voor de politie nog niet duidelijk.

De man is tot een gevangenisstraf van 6,5 jaar veroordeeld voor een roofoverval.

Schuilhouden
De politie heeft verscheidene huizen doorzocht in de buurt van de plaats waar de auto is ontdekt. Het grensgebied met Limburg is uitgekamd. De politie gaat ervan uit dat de twee niet meer onderweg zijn, maar zich in een woning schuilhouden, meldt de omroep WDR. Ze heeft foto's en signalementen van de twee verspreid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Helpster van ontsnapte gangster opgepakt in Eschweiler
Duitse politie doet gruwelvondst net over grens bij Gennep
Duitse politie zoekt terreurverdachte in grensgebied
Vuurwerk
Inval in Arcen bij grote vuurwerksmokkelzaak
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen