Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Spelen voor Candy Jacobs: 'Voelt als liefdesverdriet'

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 18:01

Candy Jacobs heeft nog nooit zo veel heeft gehuild als vandaag, zegt ze vanuit Tokio. De skateboardster uit Tegelen testte positief op het coronavirus en is uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen.

Jacobs is inmiddels overgebracht naar een speciaal hotel in Tokio waar ze verplicht tien dagen in quarantaine moet blijven.

Liefdesverdriet
De 31-jarige skateboardster geeft via een videoverbinding aan dat ze geen coronaklachten heeft, maar wel veel verdriet. "De tranen zijn op dit moment even op. Ik heb een gebroken hart. Ik heb nog nooit echt liefdesverdriet gehad, maar zo voelt het wel."

Klein kamertje
Haar beste vriendin Denise Smits kon het woensdagochtend niet geloven. Ze leeft erg mee met haar vriendin die in een kleine kamer ergens in Tokio verblijft. "Het is een klein kamertje met een bed en bureau en een raam dat niet open kan. Ik had wel een beetje meer luxe verwacht voor topsporters."

Rouwproces
Jacobs krijgt al jaren bijstand van haar mental coach Suzanne Kouwenhoven die ook nu via de telefoon klaarstaat voor Jacobs. "We zijn samen tot de conclusie gekomen dat het gevoel van Candy het meest overeenkomt met een plotseling sterfgeval of heel erg intens liefdesverdriet. Het is een soort rouwproces, afscheid nemen van je grote droom."

Vechter
Toch is Van Kouwenhoven ervan overtuigd dat Jacobs hier overheen komt. "Candy is een vechter, ze heeft nu alweer wat positieve puntjes gevonden." Zo heeft Jacobs al een provisorische fitnessruimte in haar kamer bedacht. "We gaan kijken hoe ze deze gebeurtenis tóch ten goede kan gebruiken in de toekomst."

Team
Maandag komen de andere twee Nederlandse vrouwen in actie tijdens de olympische skateboardwedstrijd. Dat betekent dat Jacobs, door haar quarantaine, later dan haar teamgenoten weer terugvliegt naar Nederland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen