Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Songfestival in Breda: meer kans voor Maastricht

Geplaatst opmaandag 1 juli 2019 - 11:34

Maastricht maakt weer iets meer kans om het Eurovisie Songfestival te organiseren. Breda heeft zich teruggetrokken in de race om de organisatie.

Dat heeft de gemeente Breda maandag aan Omroep Brabant bekendgemaakt.

Financiële risico's
Het Breepark, de beoogde locatie, voldoet wel aan de eisen qua capaciteit en technische voorzieningen, maar de gemeente vindt dat er te grote financiële risico's kleven aan het organiseren van het evenement.

Lees ook: Songfestival: weer concurrent minder voor Maastricht

Afgehaakt
Ondertussen zijn er al drie kandidaten afgehaakt. Eerder moest Leeuwarden zich al terugtrekken, omdat de locatie volgens de eisen te laag bleek te zijn. Ook Den Haag bleek bij nader inzien toch geen geschikte accommodatie te hebben.

Kanshebbers
Op dit moment maken zes steden nog kans om het Songfestival naar hun stad te trekken. Behalve Maastricht zijn dat Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Utrecht en Arnhem.

De steden die zich aangemeld hebben om het grootse liedjesfestival te organiseren zijn druk bezig met het bidbook. Dat moet uiterlijk 10 juli ingeleverd zijn.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen