Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen solo's meer voor André Rieu

Geplaatst opmaandag 4 november 2019 - 15:40

André Rieu speelt geen solo's meer op zijn viool.

Dat heeft de Maastrichtse violist zaterdag tegen talkshowhost Graham Norton gezegd. Norton interviewde Rieu voor zijn programma op BBC Radio2.

Acrobaat
Hij voelt zich er te oud voor. "Vraag een acrobaat op zijn 70e of hij zijn kunstje ook nog kan doen. Die zegt dan ook nee", refereert Rieu aan zijn eigen leeftijd. Hij werd onlangs 70.

Lees ook: Hoera: André Rieu 70 jaar

Dirigeren
"Ik heb het geluk dat ik nog met het orkest mee kan spelen," zegt de stehgeiger. Rieu zegt er wel bij dat hij op het podium meer met dirigeren bezig is dan met vioolspelen op zijn Stradivarius uit 1682.

Lastig
In het radiogesprek met Norton geeft Rieu aan dat hij voor het eerst in zijn loopbaan geen financiële problemen heeft. "Alle andere jaren waren lastig", zegt de violist. Rieu heeft 120 man personeel in dienst, werkt daarnaast met 120 freelancers en heeft vier podiumsets waarmee hij de wereld rondreist.

Lees ook: Topjaar voor André Rieu: dit verdient hij met touren

Interview
Het hele interview met Rieu luisteren kan hier (start vanaf 02:35:00).

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen