Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen solo's meer voor André Rieu

Geplaatst opmaandag 4 november 2019 - 15:40

André Rieu speelt geen solo's meer op zijn viool.

Dat heeft de Maastrichtse violist zaterdag tegen talkshowhost Graham Norton gezegd. Norton interviewde Rieu voor zijn programma op BBC Radio2.

Acrobaat
Hij voelt zich er te oud voor. "Vraag een acrobaat op zijn 70e of hij zijn kunstje ook nog kan doen. Die zegt dan ook nee", refereert Rieu aan zijn eigen leeftijd. Hij werd onlangs 70.

Lees ook: Hoera: André Rieu 70 jaar

Dirigeren
"Ik heb het geluk dat ik nog met het orkest mee kan spelen," zegt de stehgeiger. Rieu zegt er wel bij dat hij op het podium meer met dirigeren bezig is dan met vioolspelen op zijn Stradivarius uit 1682.

Lastig
In het radiogesprek met Norton geeft Rieu aan dat hij voor het eerst in zijn loopbaan geen financiële problemen heeft. "Alle andere jaren waren lastig", zegt de violist. Rieu heeft 120 man personeel in dienst, werkt daarnaast met 120 freelancers en heeft vier podiumsets waarmee hij de wereld rondreist.

Lees ook: Topjaar voor André Rieu: dit verdient hij met touren

Interview
Het hele interview met Rieu luisteren kan hier (start vanaf 02:35:00).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen