Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen solo's meer voor André Rieu

Geplaatst opmaandag 4 november 2019 - 15:40

André Rieu speelt geen solo's meer op zijn viool.

Dat heeft de Maastrichtse violist zaterdag tegen talkshowhost Graham Norton gezegd. Norton interviewde Rieu voor zijn programma op BBC Radio2.

Acrobaat
Hij voelt zich er te oud voor. "Vraag een acrobaat op zijn 70e of hij zijn kunstje ook nog kan doen. Die zegt dan ook nee", refereert Rieu aan zijn eigen leeftijd. Hij werd onlangs 70.

Lees ook: Hoera: André Rieu 70 jaar

Dirigeren
"Ik heb het geluk dat ik nog met het orkest mee kan spelen," zegt de stehgeiger. Rieu zegt er wel bij dat hij op het podium meer met dirigeren bezig is dan met vioolspelen op zijn Stradivarius uit 1682.

Lastig
In het radiogesprek met Norton geeft Rieu aan dat hij voor het eerst in zijn loopbaan geen financiële problemen heeft. "Alle andere jaren waren lastig", zegt de violist. Rieu heeft 120 man personeel in dienst, werkt daarnaast met 120 freelancers en heeft vier podiumsets waarmee hij de wereld rondreist.

Lees ook: Topjaar voor André Rieu: dit verdient hij met touren

Interview
Het hele interview met Rieu luisteren kan hier (start vanaf 02:35:00).

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen