Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen solo's meer voor André Rieu

Geplaatst opmaandag 4 november 2019 - 15:40

André Rieu speelt geen solo's meer op zijn viool.

Dat heeft de Maastrichtse violist zaterdag tegen talkshowhost Graham Norton gezegd. Norton interviewde Rieu voor zijn programma op BBC Radio2.

Acrobaat
Hij voelt zich er te oud voor. "Vraag een acrobaat op zijn 70e of hij zijn kunstje ook nog kan doen. Die zegt dan ook nee", refereert Rieu aan zijn eigen leeftijd. Hij werd onlangs 70.

Lees ook: Hoera: André Rieu 70 jaar

Dirigeren
"Ik heb het geluk dat ik nog met het orkest mee kan spelen," zegt de stehgeiger. Rieu zegt er wel bij dat hij op het podium meer met dirigeren bezig is dan met vioolspelen op zijn Stradivarius uit 1682.

Lastig
In het radiogesprek met Norton geeft Rieu aan dat hij voor het eerst in zijn loopbaan geen financiële problemen heeft. "Alle andere jaren waren lastig", zegt de violist. Rieu heeft 120 man personeel in dienst, werkt daarnaast met 120 freelancers en heeft vier podiumsets waarmee hij de wereld rondreist.

Lees ook: Topjaar voor André Rieu: dit verdient hij met touren

Interview
Het hele interview met Rieu luisteren kan hier (start vanaf 02:35:00).

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen