Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen sneeuw bij skiwedstrijd op Maastrichtse Dousberg

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 20:32

Er lag geen sneeuw in Maastricht, maar toch kwamen zo'n tachtig skiërs bij de junioren zaterdag in actie tijdens een nationale puntenwedstrijd.

Dat gebeurde op de borstelbaan die bovenop de Dousberg ligt.

Lastig
Voor sommige skiërs was het lastig om op de kunststof matten naar beneden te gaan. Skileraar Erik Wezen van Team Limburg heeft daar wel een verklaring voor. "Om op de matten te skiën heb je heel veel techniek nodig. In de sneeuw kun je nog wel een foutje herstellen maar op deze baan niet. Dan lig je op je gat."

Regen
De deelnemers moesten in drie runs naar beneden. Halverwege de wedstrijd begon het hard te regenen waardoor skiën op baan een stuk sneller ging. Axel Vaessens uit Gronsveld deed voor de eerste keer mee aan de nationale wedstrijd. De 13-jarige scholier eindigde als vierde en was daar heel tevreden over.

Voor de deelnemers was dit de laatste wedstrijd van het jaar: veel skiërs vertrekken volgende week naar de echte sneeuw in Oostenrijk.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen