Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen saaie stukken lezen, maar taart bakken voor gouverneur

Geplaatst opvrijdag 16 november 2018 - 11:39

Gouverneur Theo Bovens hoefde vrijdagochtend geen bestuurlijke stukken door te spitten, maar moest aan de slag met het bakken van taart.

Bovens deed dat op de dag van de ondernemer. De dag is opgezet door ondernemersvereniging MKB, dat hiermee aandacht wil vragen voor het belang van ondernemerschap voor de economie. Hij was te gast bij bakkerij Voncken in Kerkrade en bakte er een slagroomtaart.

Vakwerk
Het bezoek van de gouverneur moet symbolisch worden gezien als een compliment aan alle Limburgse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. "Zie het als een stuk erkenning voor vakwerk. Al kan het met de economie goed gaan, het MKB is de kurk waar alles op drijft", zegt Bovens.

Vereerd
Bakker Frans Voncken was vereerd met het bezoek. Hij vindt de relatie tussen overheid en ondernemers de laatste jaren flink verbeterd. "We trekken samen op en je bent het niet altijd met elkaar eens, maar samen bereik je altijd veel meer", aldus Voncken.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen