Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen runderen meer in mergelgrotten bij Kanne

Geplaatst opdonderdag 26 oktober 2017 - 11:26

Er mogen geen runderen meer worden gestald in de mergelgrotten in Kanne, vlakbij Maastricht. Ook wordt de opslagruimte voor hooi beperkt.

Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Grotbrand
In juli brak er in de grotten een felle hooibrand uit. De brandweer had moeite met het blussen van deze brand. Het duurde bijna een week voordat de brand was gedoofd. Vanwege de veiligheid en rookoverlast moesten dertien omwonenden geëvacueerd worden. De brand is vermoedelijk aangestoken.

Niet meer gebruiken
Op basis van een rapport over de veiligheid en stabiliteit van de grotten hebben de provincie Limburg en de gemeente Maastricht nu besloten dat een deel van de grotten niet meer gebruikt mag worden door veehouder Mathieu Vrancken. Hij moet dat gedeelte van de grotten ook afzetten met een lint en een muurtje om te voorkomen dat daar toch mensen komen.

Geen runderen meer
De grotten van de Muizenberg in Kanne liggen grotendeels op het grondgebied van Maastricht. Een woordvoerder van de provincie legt in de krant uit dat de runderen in dit gedeelte niet meer gestald mogen worden, omdat de dieren niet geregistreerd zijn in Nederland.

Bovendien ligt de groeve in een beschermd zogeheten Natura-2000 gebied. Daarin is de stikstof die de runderen produceren niet toegestaan. De veehouder zal daar dus een oplossing voor moeten vinden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen