Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen 'Rund um' voor Dumoulin na vondst bom

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 20:16

De Duitse wielerwedstrijd Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt gaat vrijdag niet door. Langs het parcours werd donderdagmiddag een bom gevonden.

Aan de wielerwedstrijd zou onder andere de Maastrichtse wielrenner Tom Dumoulin meedoen. Ook Team Roompot zou meerijden in de Duitse wedstrijd.

Salafistische moslims
De politie in Duitsland arresteerde donderdag twee personen, een 35-jarige Duitser van Turkse afkomst en een Turkse vrouw van 34 jaar. Zij zouden salafistische moslims zijn, voorstanders van een terugkeer naar de 'zuivere' islam uit de beginjaren van de godsdienst.

Gesignaleerd langs het parcours
De mannelijke verdachte heeft banden gehad met een groep die in 2007 aanslagen voorbereidde. Hij en de vrouw zouden de afgelopen dagen veelvuldig zijn gesignaleerd langs het parcours van de wielerwedstrijd, die tot 2008 bekend stond als Rund um den Henninger-Turm.

Aanslag verijdeld
Volgens de Duitse krant Die Welt zijn bij een huiszoeking een pijpbom, ontstekingsmechanismen, een geweer en munitie in beslag genomen. De politie zou de twee op het spoor zijn gekomen doordat de vrouw onder een valse naam in een bouwmarkt 3 liter van het chemische middel zuurstofperoxide kocht dat voor de productie van een bom kan worden gebruikt. Roger Lewentz, voorzitter van de conferentie van ministers van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaten, zegt dat de politie een aanslag heeft verijdeld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Dumoulin nog twee jaar bij Giant-Alpecin
Dumoulin komt net tekort voor dagzege
Dumoulin derde in derde rit Tour Down Under
Maastrichtenaar Dumoulin ziekjes op weg naar Parijs-Nice
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen