Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen rondje, wel derbyzege voor Streppel: 'Sorry!'

Geplaatst opdinsdag 13 april 2021 - 17:57

De eerste Roda JC-zege in Maastricht sinds 1997 leverde logischerwijs een opgetogen en een teleurgestelde coach op.

Regillio Vrede verving de vanwege het coronaprotocol afwezige Darije Kalezic als hoofdtrainer van MVV. Uitgerekend Vrede was, tot maandagavond, de laatste Roda-matchwinner in de Geusselt: hij tekende ruim 23 jaar geleden namens geel-zwart voor de beslissende 1-2.

Geen rondje
Waar Vrede een goed gevoel overhield aan de eerste 20 minuten van het duel, was het daarna Jurgen Streppel die opgetogen kon zijn. De Roda-coach was ook te spreken over de sfeer in de aanloop naar de wedstrijd, toen Roda door de eigen supporters in Kerkrade uitgezwaaid werd. Al bood de coach wel zijn excuses aan voor het gebrek aan een rondje langs het publiek. "Dat kon helaas niet."

Lees ook: Roda JC werkt achterstand weg en wint derby van MVV

Twee keer Jensen
MVV leidde na amper 19 minuten voetbal met 2-0 door goals van Jerome Déom en Joy-Lance Mickels. Roda poetste die achterstand nog voor het rustsignaal weg via treffers van Patrick Pflücke, Richard Jensen en Fabian Serrarens. Na een rode kaart voor Thibaut van Acker moest het MVV-tiental in de tweede helft definitief het onderspit delven en werd het nog 2-4 via de tweede goal van de avond van Jensen.

Lees ook: Jubelende Jensen: 'Iedereen weet wat dit betekent voor Roda'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen