Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Rieu, geen beurzen: hotels Maastricht vrezen toekomst

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2020 - 18:20

Hotels in Maastricht zien de toekomst somber in, nu de kamers door de coronacrisis leeg staan.

De hotels worden momenteel vooral bezet door mensen uit eigen land. "We hebben en minder gasten en die betalen ook nog een lager tarief", zegt Rino Soeters, eigenaar van vijf hotels in de stad.

Nederlandse toerist nieuwe doelgroep
"André Rieu wordt enorm gemist en zijn gasten ook. We hebben aanzienlijk minder boekingen dan andere jaren. Ik verwacht dit jaar geen buitenlandse toeristen meer."

Soeters vreest voor een enorme strop als ook de overheidssteun stopt:

Ook vorig jaar al zorgen
Vorig jaar zei de ondernemer al dat de hotelbranche in Maastricht de gereserveerde 3000 kamers voor het Songfestival hard nodig had om 2020 te kunnen overleven. Dat zei hij omdat het congrescentrum vanaf deze zomer gesloten is vanwege verbouwing. Maar het liedjesfestijn ging naar Rotterdam en in maart was daar ineens de intelligente lockdown.

Lees ook: 'Hotelbranche heeft Songfestival nodig om 2020 te overleven'

"We zijn diep bezorgd over wat ons in het vierde kwartaal van dit jaar en met name ook het eerste kwartaal van volgend jaar te wachten staat. We zien dat het bedrijfsleven het online vergaderen goed is bevallen. We zien gewoon dat wij in de reserveringen vooruit nauwelijks boekingen hebben."

Waarvoor komen onze landgenoten naar Maastricht? Bekijk het hier:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen