Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen resultaat: politiek wil einde Limburgse promotieclub

Geplaatst opvrijdag 3 november 2017 - 13:44

Een plotseling einde dreigt voor Connect Limburg, de club die verantwoordelijk is voor de promotie van de provincie.

Bijna alle partijen in het Limburgs Parlement steunen een motie van de SP om de stekker eruit te trekken.

Resultaat onbekend
De partijen vinden dat Connect Limburg te weinig toegevoegde waarde heeft. "Concrete resultaten zijn niet aan te tonen", zegt SP-fractievoorzitter Bram Schaminée.

Connect Limburg werd in 2015 door de provincie opgericht. De bedoeling was om Limburg internationaal op de kaart te zetten. De organisatie zou tien jaar lang elk jaar 1,2 miljoen euro krijgen.

In eigen hand
De provinciale politiek wil nu een andere kant op. In de motie wordt voorgesteld dat de provincie zelf een plan en strategie uitwerkt om Limburg te promoten. Die moet aansluiten bij de speerpunten van het provinciale beleid. Dat leidt tot meer successen en kansen in binnen- en buitenland, zo is de verwachting.

Vrouwonvriendelijk
​Deze week was er nog ophef rond Connect Limburg vanwege een promotiefilmpje dat twee jaar geleden is gemaakt. Volgens een aantal hoogleraren van de Universiteit Maastricht was dat filmpje vrouwonvriendelijk en oubollig. Het zou een vastgeroest beeld in stand houden dat alleen mannen belangrijke posities bekleden.

Lees ook: Vrouwonvriendelijke promofilm over Limburg zorgt voor ophef

Het filmpje is door Connect Limburg van de site gehaald na de ontstane consternatie.

Reactie
Het provinciebestuur moet nog reageren op de motie die een einde wil maken aan de club.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV