Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Geen reden voor zorg na sluiting ambulancepost Gennep'

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 13:59

VVD-minister Bruno Bruins van Medische Zorg vindt dat er geen enkele reden is om ongerust te zijn over de gevolgen van de sluiting van de ambulancepost in Gennep.

"Integendeel, de wettelijke aanrijtijd van maximaal vijftien minuten voor spoedgevallen wordt in de hele regio juist vaker gehaald doordat ambulancediensten in Noord-Limburg en de aangrenzende regio’s in Noord-Brabant en Gelderland samenwerken", stelt de minister in antwoord op gezamenlijke vragen van Tweede Kamerleden van CDA, SP en PvdA.

Sluiting
Die maken zich juist grote zorgen over het verdwijnen van de ambulancepost in Gennep. Die sloot op 1 augustus 2018. Maar volgens minister Bruins is er geen reden om in te grijpen in de ambulancezorg in Noord-Limburg. Hij komt ook met cijfers over de inzet van ambulances in Gennep bij spoedmeldingen in het derde en vierde kwartaal van 2018.

Lees ook: Grote zorgen in Tweede Kamer over ambulances Gennep

Afstemming
Dat gebeurde 119 keer vanuit de post in Well, 126 keer vanuit het Brabantse Haps en 12 keer vanuit het Gelderse Beek. "De samenwerking en afstemming werkt dus", zo is de boodschap van de minister. Hij wijst er ook op dat er dit jaar vier ambulances bijkomen bij de Regionale Ambulancevoorziening in de regio Brabant Midden-West-Noord. Die verzorgt de ambulances in Gennep en de rest van de kop van Noord-Limburg.

Wel is het nog onzeker wanneer de vier ambulances daadwerkelijk op de weg komen omdat de ambulancezorg te maken heeft met een tekort aan geschoold personeel, blijkt uit het antwoord van de minister

Welles of nietes?
De antwoorden van de minister stroken niet met de klacht van burgemeester De Koning van vorige week. Die stelde toen dat een op de drie ambulances in Gennep te laat komt sinds de sluiting van de ambulancepost.

Lees ook: 'Een op drie ambulances te laat in Gennep'

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen