Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen reden voor zorg na sluiting ambulancepost Gennep'

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 13:59

VVD-minister Bruno Bruins van Medische Zorg vindt dat er geen enkele reden is om ongerust te zijn over de gevolgen van de sluiting van de ambulancepost in Gennep.

"Integendeel, de wettelijke aanrijtijd van maximaal vijftien minuten voor spoedgevallen wordt in de hele regio juist vaker gehaald doordat ambulancediensten in Noord-Limburg en de aangrenzende regio’s in Noord-Brabant en Gelderland samenwerken", stelt de minister in antwoord op gezamenlijke vragen van Tweede Kamerleden van CDA, SP en PvdA.

Sluiting
Die maken zich juist grote zorgen over het verdwijnen van de ambulancepost in Gennep. Die sloot op 1 augustus 2018. Maar volgens minister Bruins is er geen reden om in te grijpen in de ambulancezorg in Noord-Limburg. Hij komt ook met cijfers over de inzet van ambulances in Gennep bij spoedmeldingen in het derde en vierde kwartaal van 2018.

Lees ook: Grote zorgen in Tweede Kamer over ambulances Gennep

Afstemming
Dat gebeurde 119 keer vanuit de post in Well, 126 keer vanuit het Brabantse Haps en 12 keer vanuit het Gelderse Beek. "De samenwerking en afstemming werkt dus", zo is de boodschap van de minister. Hij wijst er ook op dat er dit jaar vier ambulances bijkomen bij de Regionale Ambulancevoorziening in de regio Brabant Midden-West-Noord. Die verzorgt de ambulances in Gennep en de rest van de kop van Noord-Limburg.

Wel is het nog onzeker wanneer de vier ambulances daadwerkelijk op de weg komen omdat de ambulancezorg te maken heeft met een tekort aan geschoold personeel, blijkt uit het antwoord van de minister

Welles of nietes?
De antwoorden van de minister stroken niet met de klacht van burgemeester De Koning van vorige week. Die stelde toen dat een op de drie ambulances in Gennep te laat komt sinds de sluiting van de ambulancepost.

Lees ook: 'Een op drie ambulances te laat in Gennep'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen