Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen reden voor zorg na sluiting ambulancepost Gennep'

Geplaatst opvrijdag 8 maart 2019 - 13:59

VVD-minister Bruno Bruins van Medische Zorg vindt dat er geen enkele reden is om ongerust te zijn over de gevolgen van de sluiting van de ambulancepost in Gennep.

"Integendeel, de wettelijke aanrijtijd van maximaal vijftien minuten voor spoedgevallen wordt in de hele regio juist vaker gehaald doordat ambulancediensten in Noord-Limburg en de aangrenzende regio’s in Noord-Brabant en Gelderland samenwerken", stelt de minister in antwoord op gezamenlijke vragen van Tweede Kamerleden van CDA, SP en PvdA.

Sluiting
Die maken zich juist grote zorgen over het verdwijnen van de ambulancepost in Gennep. Die sloot op 1 augustus 2018. Maar volgens minister Bruins is er geen reden om in te grijpen in de ambulancezorg in Noord-Limburg. Hij komt ook met cijfers over de inzet van ambulances in Gennep bij spoedmeldingen in het derde en vierde kwartaal van 2018.

Lees ook: Grote zorgen in Tweede Kamer over ambulances Gennep

Afstemming
Dat gebeurde 119 keer vanuit de post in Well, 126 keer vanuit het Brabantse Haps en 12 keer vanuit het Gelderse Beek. "De samenwerking en afstemming werkt dus", zo is de boodschap van de minister. Hij wijst er ook op dat er dit jaar vier ambulances bijkomen bij de Regionale Ambulancevoorziening in de regio Brabant Midden-West-Noord. Die verzorgt de ambulances in Gennep en de rest van de kop van Noord-Limburg.

Wel is het nog onzeker wanneer de vier ambulances daadwerkelijk op de weg komen omdat de ambulancezorg te maken heeft met een tekort aan geschoold personeel, blijkt uit het antwoord van de minister

Welles of nietes?
De antwoorden van de minister stroken niet met de klacht van burgemeester De Koning van vorige week. Die stelde toen dat een op de drie ambulances in Gennep te laat komt sinds de sluiting van de ambulancepost.

Lees ook: 'Een op drie ambulances te laat in Gennep'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen