Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen reden voor extra zorg over veiligheid Tihange'

Geplaatst opdinsdag 13 juni 2017 - 15:33

VVD-minister Melanie Schultz van Haegen vindt dat er geen reden is voor extra zorg over de veiligheid van de kerncentrale in het Waalse Tihange, nu er 70 nieuwe scheurtjes zijn ontdekt.

Tijdens het mondelinge vragenuurtje in de Tweede Kamer zei Schultz dat het niet om scheurtjes gaat die er in de loop van de tijd zijn bijgekomen in kernreactor Tihange 2.

Meten
Alleen door een wat andere manier van meten, zijn ze nu zichtbaar geworden. Terwijl juist eerder ontdekte scheurtjes dat bij die nieuwe meting niet waren, aldus de minister.
Het blijft gaan om scheurtjes die het gevolg zijn van gietfouten bij het maken van het reactorvat in 1983. Schultz erkende wel dat de communicatie hierover 'wederom' niet goed gelopen is.

Koud
De minister reageerde op mondelinge vragen van CDA-kamerlid Agnes Mulder.
Zij zei 'het er koud van te krijgen' dat er nu weer nieuwe scheurtjes zijn ontdekt en wilde weten hoe ernstig dat is.

Waakhond
Op verzoek van Mulder gaat minister
Schultz van Haegen de Belgische nucleaire waakhond FANC uitnodigen voor een overleg met de Tweede Kamer over Tihange. Volgens FANC is de centrale die ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Maastricht ligt, nog steeds veilig.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA wil niet dat Tihange langer open blijft
Motie: ‘Nederlandse inspectie bij incident Tihange’
Schultz vroeg België om kerncentrales te sluiten
Kamervragen over vervroegde sluiting kerncentrale Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen