Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen reden tot sluiting van centrales in België'

Geplaatst opdinsdag 24 mei 2016 - 21:48

Het kabinet ziet geen reden om zich aan te sluiten bij de oproep van Duitsland en Luxemburg aan België om daar de kerncentrales in Doel en Tihange te sluiten.

"Er is geen juridische grond om tot sluiting over te gaan", zei minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) dinsdag in de Kamer.

Actie ondernemen
PvdA, D66, SP en GroenLinks vroegen haar zich aan te sluiten bij de oproep. "Ik roep het kabinet op steviger actie te ondernemen", zei Jan Vos van de PvdA. In Limburg, Noord-Brabant en Zeeland bestaan veel zorgen over de Belgische nucleaire installaties.

Gelijke communicatie
Beide centrales zijn verouderd en er zijn veel incidenten mee. Volgens Schultz komt dat doordat de Belgen elk incident melden, terwijl Nederland alleen incidenten naar buiten brengt die mogelijk gevolgen hebben voor de nucleaire veiligheid. Schultz wil de communicatie hierover in Nederland en België gelijk trekken.

Lees ook: Actievoerders de straat op tegen kerncentrale Tihange.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Geen reden voor extra zorg over veiligheid Tihange'
Schultz vroeg België om kerncentrales te sluiten
PvdA in Kamer komt met motie over Tihange
Tweede Kamer wil dat Belgische kerncentrales sluiten
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen