Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen rectificatie voor 'aanval' vastgoedbaas op website

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 14:41

Jos van de Mortel heeft een kort geding tegen de SP Heerlen over de website foutevastgoedbazen.nl verloren.

Op die website en op de Facebookpagina van de Heerlense SP-leider Ron Meyer staan geen onrechtmatige uitingen, maakte de rechtbank Limburg dinsdag bekend.

Meningsuiting
Van de Mortel wilde dat de uitingen op de website en Facebookpagina van Meyer verwijderd of gerectificeerd zouden worden. Maar de rechter is van oordeel dat het recht op vrije meningsuiting van Meyer zwaarder weegt dan de bescherming van eer en goede naam van vastgoedbaas Jos van de Mortel. In de ogen van de rechter zou het een 'openbaar en publiek uitvechten van verschillende (politieke) visies over de (vastgoed)ontwikkeling van Heerlen zijn'.

Lees ook: SP-voorman geen eigenaar van foutevastgoedbazen.nl

Aanval
Foutevastgoedbazen.nl doet vermoeden dat er meerdere vastgoedondernemers onder de loep worden genomen, maar in feite worden alleen de praktijken van Jos van de Mortel bekritiseerd. Daarom zag hij de website als aanval tegen zijn persoon. Van de Mortel bezit een aantal panden in de Heerlense binnenstad. Volgens de website zou Van de Mortel zijn leegstaande panden laten verloederen om er zo meer winst mee te behalen.

Zwartboek
Meyer zei tijdens het kort geding op 8 januari al dat hij niet de eigenaar is van de website. "Na een politiek café in Heerlen vond ik het een goed idee om een soort zwartboek te maken over Jos van de Mortel. Andere raadsleden waren het met mij eens", zei Ron Meyer toen. "Dus dat ik en de SP als initiatiefnemer worden genoemd, bestrijd ik niet. En ik onderschrijf de inhoud van de website. Maar ik, noch de SP Heerlen, is eigenaar van de site. Die is opgericht door een groep verontruste Heerlenaren." Meyer liet toen in het midden wie dan wel de eigenaar van de website is.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen