Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen rectificatie voor 'aanval' vastgoedbaas op website

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 14:41

Jos van de Mortel heeft een kort geding tegen de SP Heerlen over de website foutevastgoedbazen.nl verloren.

Op die website en op de Facebookpagina van de Heerlense SP-leider Ron Meyer staan geen onrechtmatige uitingen, maakte de rechtbank Limburg dinsdag bekend.

Meningsuiting
Van de Mortel wilde dat de uitingen op de website en Facebookpagina van Meyer verwijderd of gerectificeerd zouden worden. Maar de rechter is van oordeel dat het recht op vrije meningsuiting van Meyer zwaarder weegt dan de bescherming van eer en goede naam van vastgoedbaas Jos van de Mortel. In de ogen van de rechter zou het een 'openbaar en publiek uitvechten van verschillende (politieke) visies over de (vastgoed)ontwikkeling van Heerlen zijn'.

Lees ook: SP-voorman geen eigenaar van foutevastgoedbazen.nl

Aanval
Foutevastgoedbazen.nl doet vermoeden dat er meerdere vastgoedondernemers onder de loep worden genomen, maar in feite worden alleen de praktijken van Jos van de Mortel bekritiseerd. Daarom zag hij de website als aanval tegen zijn persoon. Van de Mortel bezit een aantal panden in de Heerlense binnenstad. Volgens de website zou Van de Mortel zijn leegstaande panden laten verloederen om er zo meer winst mee te behalen.

Zwartboek
Meyer zei tijdens het kort geding op 8 januari al dat hij niet de eigenaar is van de website. "Na een politiek café in Heerlen vond ik het een goed idee om een soort zwartboek te maken over Jos van de Mortel. Andere raadsleden waren het met mij eens", zei Ron Meyer toen. "Dus dat ik en de SP als initiatiefnemer worden genoemd, bestrijd ik niet. En ik onderschrijf de inhoud van de website. Maar ik, noch de SP Heerlen, is eigenaar van de site. Die is opgericht door een groep verontruste Heerlenaren." Meyer liet toen in het midden wie dan wel de eigenaar van de website is.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen