Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen punten voor Sterrendragers in Den Bosch

Geplaatst opdinsdag 22 september 2020 - 22:59

MVV Maastricht heeft aan de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch geen punten overgehouden. In Stadion de Vliert verloren de Sterrendragers met 2-0. Bij rust was de stand met 0-0 nog in evenwicht.

MVV kreeg na acht minuten een prachtkans om de score te openen: Joeri Schroijen zette na een snelle aanval op links de bal voor, maar de vrijstaande Koen Kostons maaide over de bal.

Drie kansen op rij
MVV kreeg daarna drie kansen op rij, maar Schroijen en Kostons kregen de bal niet in het doel van de Bosschenaren en Jelle Duin had de bal aan de rand van de zestien voor het inschieten, maar zijn schot verdween via een been van een Bossche verdediger naast.

De thuisploeg had het in de aanvangsfase moeilijk tegen het team van coach Darije Kalezic en kwam niet in de buurt van het doel van Bill Lathouwers.

Na een kwartier spelen schoot Joeri Schroijen op het doel van Wouter van der Steen, maar de bal belandde in de handen van de goalie. Halverwege de eerste helft ging Jelle Duin op het doel af, maar hij kon Timo Stavitski niet bereiken in het strafschopgebied.

Mazzel
Tegen de verhoudingen in leek Den Bosch na een half uur voetbal in De Vliert op voorsprong te komen. Jizz Hornkamp kreeg de bal van links, maar de Maastrichtenaren hadden mazzel dat hij van zeven meter naast schoot. Den Bosch zette daarna wat druk op de MVV-defensie, maar gevaar leverde dat niet op.

In de slotfase van de eerste helft leden beide teams veel balverlies. Den Bosch kreeg een kansje via Dwayne Green, maar zijn rollertje ging langs het Maastrichtse doel. Een minuut voor afsluiting van de eerste episode ging Jelle Duin op de Bossche goalie af, maar Christophe van Zutphen zette Duin van de bal en dus gingen de teams na een matige eerste helft met een 0-0 stand rusten.

Tweede helft
Joy Lance Mickels nam na rust de plaats van Timo Stavitski in. Den Bosch probeerde direct na de hervatting een doelpunt te forceren, maar aan de overkant was MVV dicht bij een voorsprong. Via een aanval op links kreeg aanvoerder Thibaut van Acker de bal. Zijn afstandsschot werd door doelman Van der Steen maar net gekeerd. Even later kreeg de aanvoerder een nieuwe kans. Hij stond vrij voor de tweede paal, maar raakte de bal niet goed.

Den Bosch op voorsprong
Twaalf minuten na rust kwam er verandering in de stand. Nadat eerst een boogbal van Ringo Meerveld over het Maastrichtse doel ging, was het raak toen Dhoraso Moreo Klas van 18 meter de bal buiten bereik van Bill Lathouwers in de touwen knalde: 1-0.

Vijf minuten later was het opnieuw prijs, toen Ryan Trotman een voorzet van invaller Don Bolsius inkopte en zijn ploeg op 2-0 bracht. Kort tevoren probeerde Mickels nog de gelijkmaker te scoren, maar zijn schot ging naast.

Strakke voorzet
Den Bosch bleef na de tweede treffer drukken. Een kopbal van Jizz Hornkamp ging over het Maastrichtse doel. Twintig minuten voor tijd passeerde Joy Lance Mickels met een strakke voorzet de Bossche doelman. Jelle Duin kwam inlopen, maar kon niet bij de bal om de aansluittreffer te maken. Even later schoot Trotman op een leeg Maastrichts doel, maar zijn afstandsschot landde op de touwen.

Den Bosch was in de tweede helft de betere ploeg. MVV kwam nog maar zelden voor het Brabantse doel, al was de ploeg in de 77e minuut dicht bij de 2-1 . Jelle Duin brak op links door, zette voor op de vrijstaande Joeri Schroijen, maar die kon de trekker niet overhalen omdat de bal achter hem terechtkwam.

Competitiedebuut
Drie minuten voor het einde mocht Thomas van Bommel voor Jelle Duin invallen. Hij maakte zijn competitiedebuut voor de Maastrichtenaren.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen