Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen punten voor Robin Frijns in Londen ePrix

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 17:44

Robin Frijns is in de eerste race van de London ePrix buiten de punten gevallen. De Maastrichtse Formule E-coureur van Envision Virgin Racing moest genoegen nemen met een 15e plaats.

In de kwalificatie moest de Maastrichtenaar in de eerste groep met de top 6 uit het kampioenschap op een natte baan starten. Zij hadden de pech dat de baan in en rond de ExCel Arena daarna snel opdroogde en de overige coureurs aanmerkelijk snellere tijden reden.

Attack mode
Frijns begon vanaf P22 aan de race en klom in attack mode binnen enkele ronden naar de zestiende plaats. Hij verloor daarna een plaats, maakte andermaal gebruik van de attack mode en nestelde zich uiteindelijk op de vijftiende plaats.

Dennis wint met overmacht
De eerste van de twee races in Londen werd gewonnen door Jake Dennis. Hij verdrong Alex Lynn, die van pole positie gestart was, na 11 ronden van de leiding. De Brit van BMW/Andretti Motorsport liep steeds verder weg van zijn achtervolgers en kwam met ruim vijf seconden voorsprong op Nyck de Vries over de finish.

Frijns zakt in klassement
In de strijd om het kampioenschap in de Formule E zakt Robin Frijns van de tweede naar de vijfde plaats met 76 punten. Sam Bird, die uitviel, behoudt met 81 punten de leiding.

Zondagmiddag komen de rijders in Londen opnieuw in actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen