Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen publiek welkom bij The Passion: handhavers ingezet

Geplaatst opdonderdag 1 april 2021 - 12:12

Het beveiligingsbedrijf van productiemaatschappij Mediawater gaat donderdagavond samen met handhavers van de gemeente Roermond toezien op het wegblijven van publiek tijdens de opvoering van The Passion.

Vanwege corona is geen publiek toegestaan bij de opvoering.

Samenklonteren
Het beveiligingsbedrijf bewaakt het gebied waar het lijdensverhaal van Christus wordt uitgebeeld, terwijl bijzondere opsporingsambtenaren van de gemeente mensen die samenklonteren aan de afzettingen doorsturen, zei een woordvoerder van de gemeente donderdag.

Politie standby
Ook de politie is aanwezig. Welke maatregelen de politie neemt, wil een woordvoerder van de politie niet zeggen. "Daarover doen we nooit uitlatingen", zei hij. "Ik kan wel zeggen dat The Passion onze aandacht heeft en dat we de ontwikkelingen daar omheen monitoren." Volgens de woordvoerder van de gemeente staat de politie standby en schrijft waar nodig bekeuringen uit.

Lees ook: The Passion gaat door maar anders dan anders

De Markt en het Munsterplein waar de opvoering plaats heeft, zijn afgezet met hekken om publiek te weren. Rond 20:00 uur wordt ook de Steenweg tussen beide pleinen afgezet, omdat daar de processie vanaf de Markt naar het Munsterplein doorheen trekt.

Geen publiek
De uitzending van de live-uitvoering begint om 20:30 uur en duurt tot 22:00 uur. Dan gaat de avondklok in. Wie dan nog op straat is, wordt gecontroleerd, aldus de woordvoerder. Medewerkers en spelers van The Passion hebben een ontheffing. Het is voor het eerst dat The Passion zonder publiek wordt opgevoerd. Vorig jaar ging de opvoering niet door in verband met corona, de jaren daarvoor trok The Passion vele duizenden bezoekers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen