Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen publiek bij paasspektakel The Passion in Roermond

Geplaatst opmaandag 16 maart 2020 - 15:59

Tv-show The Passion gaat dit jaar door zonder de verwachte 20.000 bezoekers.

De organisatie zoekt naar een alternatief om het paasverhaal toch te brengen. Het is voor het eerst dat het evenement, dat verbinden van mensen als hoofddoel heeft, geen publiek ontvangt.

Coronavirus
Het besluit om het evenement zonder publiek te houden, volgt op de crisismaatregelen die het kabinet heeft ingesteld om het coronavirus een halt toe te roepen. Het is nog onzeker of er wel een tv-uitzending komt. De komende weken worden alternatieve scenario's verder uitgewerkt door de producent en de omroepen EO en KRO-NCRV, in overleg met de gemeente. De richtlijnen van de autoriteiten blijven daarbij leidend.

Niet ontmoeten
"Helaas betekent dit nieuws dat fysiek bezoek aan The Passion niet meer kan", zegt EO-directeur Arjan Lock. "Er wordt nu achter de schermen alles gedaan om iedereen thuis te bereiken. Het verhaal van The Passion gaat over Jezus die weet wat alleen gelaten worden en lijden ten diepste betekent. Juist nu we elkaar niet kunnen ontmoeten, zoeken we in het verhaal van The Passion naar troost en houvast. Hiermee is het verhaal van de liefde die alles overwint in vele woonkamers te horen."

Reactie burgemeester
"Wij hebben als stad voor The Passion gekozen vanuit de kracht van verbinding tussen mensen. Juist nu, waarin veel mensen het moeilijk hebben, kan het verhaal van The Passion extra krachtig kan zijn", zegt burgemeester Rianne Donders van Roermond.

20.000 bezoekers
De liveshow zou op 9 april live vanaf het Munsterplein komen. De gemeente wilde zo'n 20.000 bezoekers verwelkomen op het Munsterplein, het Stationsplein en de Markt. Gemeente Roermond, provincie, het Bisdom, bedrijven en particulieren droegen zo'n 900.000 euro bij om de show naar Roermond te halen.

De organisatie was twee weken geleden in Roermond om vooropnames te maken:

Video: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen