Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen post in groot deel van Limburg door brand in Blerick

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 10:13

De brand in Blerick heeft vervelende gevolgen voor mensen in Noord- en Midden-Limburg die op hun post wachten. PostNL slaagt er namelijk niet in om dinsdag de post te bezorgen.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan 1Limburg.

Postvoorbereidingslocatie
De grote brand die sinds de nacht van maandag op dinsdag woedt bij AHC Benelux, bevindt zich in de buurt van een postvoorbereidingslocatie van PostNL. Op last van de Veiligheidsregio moesten mensen in de directe omgeving, de zogeheten 'oranje zone', ramen en deuren sluiten en vooral binnen blijven.

Lees ook: Brand Blerick onder controle, 'oranje gebied' verkleind

5801 tot en met 6099
Daardoor wordt er dinsdag geen post bezorgd in 'Venlo en omgeving', zoals de woordvoerder het omschrijft. Het gaat om de postcodes 5801 tot en met 6099, grofweg het hele gebied ten noorden van Sittard-Geleen met uitzondering van het topje van de provincie.

Rouwpost
Dat betekent dat naast Venlo in onder meer Roermond, Weert en Venray geen post op de deurmat ploft. Rouwpost wordt volgens PostNL wél bezorgd.

Rookontwikkeling
Het vuur bij een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen brak rond 02:30 uur uit. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling, waarbij het schadelijke zwaveldioxide vrijkwam. De brand is sinds 07:30 uur onder controle en de 'oranje zone' is verkleind.

Bedrijven
De brand in het coatingbedrijf heeft ook gevolgen voor de naastgelegen bedrijven. Veel werknemers van omliggende ondernemingen komen niet verder dan de afzetting

Lees ook: Bedrijven dicht vanwege brand Blerick

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen