Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen post in groot deel van Limburg door brand in Blerick

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 10:13

De brand in Blerick heeft vervelende gevolgen voor mensen in Noord- en Midden-Limburg die op hun post wachten. PostNL slaagt er namelijk niet in om dinsdag de post te bezorgen.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan 1Limburg.

Postvoorbereidingslocatie
De grote brand die sinds de nacht van maandag op dinsdag woedt bij AHC Benelux, bevindt zich in de buurt van een postvoorbereidingslocatie van PostNL. Op last van de Veiligheidsregio moesten mensen in de directe omgeving, de zogeheten 'oranje zone', ramen en deuren sluiten en vooral binnen blijven.

Lees ook: Brand Blerick onder controle, 'oranje gebied' verkleind

5801 tot en met 6099
Daardoor wordt er dinsdag geen post bezorgd in 'Venlo en omgeving', zoals de woordvoerder het omschrijft. Het gaat om de postcodes 5801 tot en met 6099, grofweg het hele gebied ten noorden van Sittard-Geleen met uitzondering van het topje van de provincie.

Rouwpost
Dat betekent dat naast Venlo in onder meer Roermond, Weert en Venray geen post op de deurmat ploft. Rouwpost wordt volgens PostNL wél bezorgd.

Rookontwikkeling
Het vuur bij een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen brak rond 02:30 uur uit. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling, waarbij het schadelijke zwaveldioxide vrijkwam. De brand is sinds 07:30 uur onder controle en de 'oranje zone' is verkleind.

Bedrijven
De brand in het coatingbedrijf heeft ook gevolgen voor de naastgelegen bedrijven. Veel werknemers van omliggende ondernemingen komen niet verder dan de afzetting

Lees ook: Bedrijven dicht vanwege brand Blerick

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen