Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen post in groot deel van Limburg door brand in Blerick

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 10:13

De brand in Blerick heeft vervelende gevolgen voor mensen in Noord- en Midden-Limburg die op hun post wachten. PostNL slaagt er namelijk niet in om dinsdag de post te bezorgen.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan 1Limburg.

Postvoorbereidingslocatie
De grote brand die sinds de nacht van maandag op dinsdag woedt bij AHC Benelux, bevindt zich in de buurt van een postvoorbereidingslocatie van PostNL. Op last van de Veiligheidsregio moesten mensen in de directe omgeving, de zogeheten 'oranje zone', ramen en deuren sluiten en vooral binnen blijven.

Lees ook: Brand Blerick onder controle, 'oranje gebied' verkleind

5801 tot en met 6099
Daardoor wordt er dinsdag geen post bezorgd in 'Venlo en omgeving', zoals de woordvoerder het omschrijft. Het gaat om de postcodes 5801 tot en met 6099, grofweg het hele gebied ten noorden van Sittard-Geleen met uitzondering van het topje van de provincie.

Rouwpost
Dat betekent dat naast Venlo in onder meer Roermond, Weert en Venray geen post op de deurmat ploft. Rouwpost wordt volgens PostNL wél bezorgd.

Rookontwikkeling
Het vuur bij een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen brak rond 02:30 uur uit. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling, waarbij het schadelijke zwaveldioxide vrijkwam. De brand is sinds 07:30 uur onder controle en de 'oranje zone' is verkleind.

Bedrijven
De brand in het coatingbedrijf heeft ook gevolgen voor de naastgelegen bedrijven. Veel werknemers van omliggende ondernemingen komen niet verder dan de afzetting

Lees ook: Bedrijven dicht vanwege brand Blerick

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen