Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen podiumplaatsen voor handboogschutters in Nîmes

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 20:37

De Limburgse handboogschutters hebben bij het internationale toernooi in Nîmes geen podiumplaatsen behaald.

Mike Schloesser schoot in de kwalificatie bij de compoundschutters 598 punten en plaatste zich als derde voor het hoofdtoernooi.

Shoot-off
De schutter uit Weustenrade schakelde in de eerste ronde de Belg Reginald Kools uit en was in de shoot-off beter dan de Amerikaan David Houser. In de kwartfinale versloeg hij Peter Elzinga met 148-146, maar in de halve finale werd hij uitgeschakeld door de Amerikaan Braden Gellenthien.

De strijd om het brons verloor Schloesser van de Deen Stephan Hansen.

Wijler strandt in kwartfinale
Recurveschutter Steve Wijler strandde in Nîmes in de kwartfinale van het eerste grote toernooi van 2019. De specialist uit Horn had zich met 592 punten als zesde gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi en versloeg in de eerste ronde de Koreaan Yung Sung Won met 6-4.

In de tweede ronde won hij met 6-0 van de Rus Aldar Tsybikzhapov. In de kwartfinale ging Wijler met 6-4 onderuit tegen de Koreaan Lee Seungyun.

Gabriela Bayardo bij laatste acht
Gabriela Bayardo drong in Nîmes door tot de kwartfinale. De recurveschutter uit Weustenrade drong als zevende door tot het hoofdtoernooi en bereikte de tweede ronde door de Engelse Naomi Folkard in de shoot-off uit te schakelen.

Polina Rodionova uit Oekraïne werd vervolgens op een 6-0 nederlaag getrakteerd. In de kwartfinale was Sim Yeji uit Zuid-Korea met 6-2 beter dan de oorspronkelijk uit Mexico afkomstige Bayardo.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Steve Wijler in recurve-finale op EK
Drie Limburgse handboogschutters naar WK in Den Bosch
Brons voor handboogschutter Mike Schloesser
Recurveschutter Bayardo in finale voor gemengde teams
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen