Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Pinkpop 2021: Landgraaf werkt aan alternatief

Geplaatst opdinsdag 30 maart 2021 - 20:57

De gemeente Landgraaf is op dit moment bezig met een alternatief evenement, nu Pinkpop dit jaar opnieuw is afgeblazen vanwege de coronacrisis.

Wethouder Freed Janssen zei in radioprogramma L1 Vandaag dat er wordt gekeken naar een laagdrempelig evenement met veel lokale inbreng.

Vermaak
"We zijn in overleg met een organisatie die iets wil organiseren. Zie het als een cadeautje voor de samenleving die verlangt naar meer vrijheid, naar evenementen en vermaak", omschreef Janssen de status van het project. "Het zal niet te vergelijken zijn met Pinkpop, want dat staat op zichzelf."

Lees ook: 'Pinkpop 2022 wordt gedenkwaardige editie'

Knoop doorgehakt
De wethouder wil niet meer dan een tipje van de sluier oplichten, omdat het evenement nog niet in kannen en kruiken is. "De organisatie is nog bezig met het samenstellen van het programma, de vergunningen zijn nog niet rond en de Veiligheidsregio moet zich er ook nog over buigen. Het ziet er goed uit, maar de knoop is nog niet definitief doorgehakt." Janssen hoopt dat alles eind april rond is. "En dan zullen we dat van de daken schreeuwen."

Jammer
De wethouder hoorde dinsdagmiddag dat Pinkpop dit jaar niet wordt gehouden op het Megalandterrein in zijn gemeente. "Dat is natuurlijk jammer. Op de eerste plaats voor Pinkpop zelf en voor alle muziekliefhebbers, maar ook voor de verenigingen en ondernemingen hier in de regio. Veel verenigingen laten hun mensen als vrijwilliger op Pinkpop werken, waarmee die verenigingen hun kas spekken. Dat gaat dit jaar opnieuw niet door. En vergeet ook niet: de economische spin-off van Pinkpop voor de regio is ooit becijferd op 12 miljoen euro. Dat geld lopen we nu voor het tweede jaar mis."

Lees ook: Pinkpop definitief verplaatst naar volgend jaar

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen