Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen paniek om asbest in ventilatiesysteem'

Geplaatst opdonderdag 18 december 2014 - 11:33

Bewoners van Roermond met een automatische ventilatiesysteem hoeven zich geen zorgen te maken over asbest in huis.

Dat beweert de eigenaar van G. Sars Installatiebedrijf. Volgens Sars zijn de luchtfilters goed genoeg om de deeltjes tegen te houden. Het is wel van belang om het ventilatiesysteem uit te schakelen. "Als alle asbestdeeltjes zijn opgeruimd, adviseer ik wel om de filters te vervangen. Dat is altijd beter."

'Kans op asbest'
De gemeente zegt dat er een kans is op asbestdeeltjes in het ventilatiesysteem mits deze aanstond tijdens de brand. Bewoners die het zaakje niet helemaal vertrouwen, kunnen een specialist laten komen. Die constateert of daadwerkelijk asbest aanwezig is. De gemeente raad wel aan om eerst de verzekering te raadplegen vanwege de hoge kosten.

Veel vragen
Roermondenaren bestookten de gemeente met vragen naar aanleiding van de noodverordening. Die werd afgekondigd nadat in de hele binnenstad asbest terecht kwam door de brand bij jachthaven Het Steel. De vragen en antwoorden staan op de website van de gemeente Roermond.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Asbest Roermond
Roermond: van brand naar asbestramp
Schade door asbestcrisis voor eigen verzekering
Opruimen asbest Roermond bij daglicht hervat
Asbest Roermond
Schoonmaak Roermond hervat
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen