Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen onderzoek Tanja Groen: locatie blijkt konijnenburcht

Geplaatst opdonderdag 20 januari 2022 - 11:20

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de drie plekken in de buurt van Geldrop waar mogelijk de stoffelijke resten van Tanja Groen begraven zouden liggen, niet verder onderzoeken. Na kort onderzoek blijkt dat het om een konijnenburcht gaat.

"Het is een netwerk van konijnenholen, dat uit meerdere, onderling verbonden ruimtes bestaat", schrijft het OM.

Peter van Koppen
Rechtspsycholoog Peter van Koppen tipte de drie plekken op de Strabrechtse Heide bij Geldrop eerder deze week bij het OM en de politie. Door middel van wetenschappelijk onderzoek, grondradarbeelden en bodemonderzoek kwam hij erbij uit. Van Koppen reageert kort op de beslissing van het Openbaar Ministerie. "Ik kan er weinig over zeggen", aldus Van Koppen. "Ik weet niet op basis van welke onderzoeksresultaten het OM tot deze conclusie is gekomen."

Lees ook: Mogelijk nieuwe zoektocht naar vermiste Tanja Groen

Impact op familie
Het onderzoek van de rechtspsycholoog kwam veel in het nieuws. Dat heeft impact gehad op de ouders en nabestaanden, schrijft het OM, dat daarom snel een onderzoek wilde starten. Het Nederlands Forensisch Instituut, de forensische opsporing en Staatsbosbeheer hebben dit woensdag gedaan. Hieruit kwam dus naar voren dat de aangegeven locatie een konijnenburcht blijkt.

Tanja Groen
Tanja Groen fietste in 1993 naar huis van een feestje van een Maastrichtse studentenvereniging, maar kwam nooit aan op haar studentenkamer. Ze is sindsdien vermist en meerdere zoekacties hebben tot niks geleid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen