Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen onafhankelijk onderzoek naar gronddeal Knops

Geplaatst opdinsdag 19 oktober 2021 - 22:31

Er komt geen onafhankelijk onderzoek naar de omstreden grondaankoop van staatssecretaris Raymond Knops (CDA) uit Hegelsom.

De SP Horst aan de Maas had hier een voorstel voor gedaan, maar alle overige partijen in de gemeenteraad hebben dinsdagavond tijdens de raadsvergadering tegen gestemd.

Lees ook: SP wil opnieuw onderzoek naar 'privékwestie' Knops

Bevoordeeld
Volgens NRC en De Limburger zou Knops, in de tijd dat hij Kamerlid was, voor enkele tienduizenden euro’s bevoordeeld zijn bij de koop van de grond voor zijn huis. Zelf ontkent hij dat.

Nieuw verzoek
Vorig jaar deed de SP Horst aan de Maas ook al een voorstel voor een onderzoek naar de kwestie, maar ook toen haalde dit geen meerderheid. Aanleiding voor de partij om een nieuw verzoek bij de gemeenteraad neer te leggen, was een recente publicatie van NRC.

Volgens de krant heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) ambtenaren, de landsadvocaat en een aan het ministerie ondergeschikte dienst ingezet bij het afhandelen van de privékwestie van Knops. De ambtenaren zouden geholpen hebben met juridische analyses en het opstellen van communicatiestrategieën.

Lees ook: Minister: 'Niks mis met ambtelijke hulp privézaken Knops'

Mening onveranderd
"Wij blijven bij ons punt van vorig jaar. Gaan we nou bij ieder krantenartikel een verzoek krijgen voor een onderzoek?", aldus VVD-fractievoorzitter Yvonne Douven. Ook de mening van Eveline Baas van D66+GroenLinks is onveranderd: "Onze partij heeft eerder aangegeven een onderzoek niet nodig te vinden. Daar veranderen de recente publicaties niets aan."

Onbegrijpelijk
Michael van Rengs gaf namens de SP aan de keuze van de gemeenteraad onbegrijpelijk te vinden. "Bij andere onderwerpen geven sommige partijen aan dat de onderste steen boven moet komen. Waarom hier dan niet?", zei hij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen