Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen onaanvaardbare stankoverlast veevoederfabriek'

Geplaatst opdinsdag 13 december 2016 - 16:50

Het provinciebestuur ontkent dat er sprake is van onaanvaardbare stankoverlast door veevoederfabriek De Heus in Maasbracht.

Ze is ook niet bereid om de lopende procedure voor een nieuwe milieuvergunning stop te zetten. Dat blijkt uit het antwoord op vragen van CDA en GroenLinks.

Felle bewoordingen
Met name het CDA heeft zich in felle bewoordingen tegen een nieuwe vergunning op dit moment gekeerd omdat eerst de stankoverlast daadwerkelijk moet worden aangepakt. Maar volgens het provinciebestuur zijn klachten niet maatgevend voor het verlenen van een vergunning. Dat gebeurt op basis van landelijk aanvaarde uitgangspunten en berekeningen voor aanvaardbare geuroverlast.

Berekeningen
Klachten als uitgangspunt nemen, 'werkt willekeur in de hand', zo stelt het provinciebestuur. Het ontkent ook dat de berekeningen niet kloppen omdat gemeten is op momenten dat het bedrijf niet volop draaide. De gemeente Maasgouw en omwonenden beweren dat.

Representatief
Volgens het provinciebestuur zijn de metingen wel representatief. Ook zijn ze uitgevoerd door een gekwalificeerd bureau waardoor 'aan de uitkomsten niet hoeft te worden getwijfeld'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opnieuw veel klachten stank veevoerbedrijf Maasbracht
Stinkfabriek bereid om maatregelen te nemen
Zomer vol stank dreigt in Maasbracht
Politiek worstelt met vergunning stinkfabriek De Heus
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen