Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen oktoberfeesten door corona: Lederhosenverkoop ligt stil

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2020 - 20:44

Dat oktoberfeesten niet doorgaan vanwege de coronapandemie is niet alleen jammer voor de liefhebbers van het volksfeest, het betekent ook een forse aderlating voor de verkopers van Lederhosen en Dirndl-jurkjes.

De winkel van Henk Steuns, Lederhosenland in Sittard, is hard geraakt door het uitblijven van het Oktoberfeest in Sittard, dat zou plaatsvinden van 16 tot en met 21 oktober. Hij heeft zijn omzet met maar liefst 85 procent zien dalen.

Sfeer
Het is voor de kledingverkoper niet alleen de verkoop die in het water valt, ook van contact met zijn vaste klanten is amper nog sprake. En de sfeer rondom het Oktoberfeest mist Steuns ook. Hij ontvangt normaal gesproken bezoekers uit heel Nederland, die een outfit komen kopen voor het Sittardse bierfestijn, of die kleren kopen en vervolgens doorrijden naar het Oktoberfest in München.

Hoop
Eventjes had Steuns nog de hoop dat het Oktoberfeest in Sittard wel door zou gaan, maar toen hij hoorde dat er niet meer dan 30 mensen bij een bijeenkomst mochten zijn, zag hij hij de bui al hangen en wist hij dat er een streep door het feest zou worden gezet.

Groter dan ooit tevoren
Steuns wil er niet aan denken dat er volgend jaar ook geen Oktoberfeest is. Als er volgend jaar wél weer gefeest mag worden, dan moet dat Oktoberfeest van hem betreft groter zijn dan ooit tevoren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen